Kies voor duurzaam

Duurzaam is een populaire term, welke vooral gebruikt wordt om een toekomstperspectief te geven aan het milieu. Maar eigenlijk betekent dit gewoon dat de levensduur van een materiaal dusdanig is gekozen dat de impact op de samenleving minimaal is.

Bij het kiezen van metalen is duurzaamheid vooral dat het gebruik ervan zo lang mogelijk moet zijn voor een gunstige prijs. Kies je elke keer voor het beste (lees: duurste) materiaal dan zal waarschijnlijk niemand het willen betalen. Valt de keuze op inferieure kwaliteit dan zal de eindgebruiker na enige tijd alsnog de rekening betalen, waarschijnlijk nog meer dan de oorspronkelijke nieuwwaarde in geval van schade of renovatie.

Een voorbeeld hierbij is het kiezen van een juiste kwaliteit titaan, door toevoegen van palladium voor een verhoogde zeewater resistentie, echter wordt de legering hierdoor tot een factor 3 duurder, waardoor deze vaak te duur is.

Ga naar naar het contactformulier op deze pagina als je een eigen exemplaar van Metaalselector wilt bestellen, welke ontwikkeld is door Innomet Consultancy.

Bestel Metaalselector

Ga naar het bestelformulier om Metaalselector te bestellen:

Circles sustainability environmental social economic
De duurzame keuze is een optimale balans tussen de verschillende belangen